Info voor initiatieven

Loop jij al lang rond met het idee voor een nieuw concept of een nieuwe winkel, maar heb je niet voldoende financiële armslag om een pand te huren? Wil je jouw concept eens uitproberen en doorontwikkelen? Of ben je kunstenaar en wil je graag meer zichtbaar zijn en daarmee kunst dichter bij de mensen brengen? Heb je een maatschappelijk initiatief maar geen fysieke ruimte? Laat dan van je horen!

Afhankelijk van je plannen kom je terecht bij VOLOP Oss of bij Mijn Droomwinkel. Als je een tijdelijk concept wil gaan uitproberen, is VOLOP Oss de juiste partij. Het gaat dan om een tijdelijke invulling van een leegstand pand tegen een gereduceerde huurprijs. De initiatieven hebben een kunstzinnig, cultureel of maatschappelijk karakter. In sommige gevallen zijn deze ’tijdelijke’ concepten zo succesvol dat zij een structureel karakter krijgen.  

Als je beginnend ondernemer bent en het plan hebt om een nieuw (en blijvend) winkelconcept te starten, kun je je aanmelden bij Mijn Droomwinkel. Voor zowel VOLOP Oss alsook voor Mijn Droomwinkel geldt een gereduceerde huurprijs en wordt je bij beiden gedurende het gehele traject intensief begeleid. Deze twee projecten werken nauw samen dus als je twijfelt, kijken we gezamenlijk welk project het meest geschikt is om de start van jouw initiatief te kunnen realiseren.

Je krijgt altijd een persoonlijke intake en als blijkt dat je bij VOLOP of Mijn droomwinkel aan het juiste adres bent, start de zoektocht naar een plek. Tijdens het hele proces bieden wij ondersteuning: hulp bij het opstellen van een (business)plan, het zoeken van een geschikt pand en bemiddelen met vastgoedeigenaren en makelaars. Dit proces, uitmondend in een overeenkomst, is pas rond als alle partijen er baat bij hebben.

Heb jij een initiatief, en interesse om deel te nemen, of heb je vragen over het project? Neem dan contact op met Marsha van de Poppel.