Over VOLOP Oss

VOLOP Oss is op 1 september 2019 van start gegaan en is een samenwerking van de gemeente Oss en het Centrummanagement. VOLOP Oss heeft huisvesting aangeboden gekregen in het pand aan Peperstraat. Een mooie plek, midden in het centrum en vooral erg praktisch omdat dit ook de werkplek is van het centrummanagement. Onder begeleiding van VOLOP Brabant, is VOLOP Oss de tweede stad waar de VOLOP-aanpak is geïmplementeerd. VOLOP Oss werkt hierbij nauw samen met centrummanager Jack van Lieshout en zijn project Mijn Droomwinkel.

VOLOP Brabant heeft hierbij een overkoepelende en begeleidende functie en stelt zich ten doel om een bijdrage te leveren aan de transitie-opgave van centra in middelgrote Brabantse gemeenten. De provincie Noord-Brabant ondersteunt de samenwerking door de inbreng van kennis en het verbinden van diverse relevante partijen.

Prolectleider VOLOP Oss

Als Ossenaar, bewoner van het centrum en werkend voor de gemeente Oss, hoefde Marscha van de Poppel niet lang na te denken toen zij de kans kreeg om projectleider te worden van VOLOP Oss. 

“Onze stad heeft veel te bieden maar opMarscha van de Poppel sommige plekken kan en moet het beter. Minder leegstand en meer beleving is daarbij het uitgangspunt. Daarom is het geweldig om mensen de mogelijkheid te kunnen bieden om nieuwe ideeën en concepten uit te proberen. Een verloren ambacht, een minitheater of een kunstzinnig of cultureel concept, VOLOP Oss koppelt dat aan leegstaande panden, legt contact met de eigenaar en gaat in overleg voor een passend en schappelijk contract. Het geeft onze binnenstad meer eigenheid en afwisseling, verrast de bezoeker, en biedt bijzondere plekken om elkaar te ontmoeten.“

Om dit voor elkaar te krijgen, brengt VOLOP Oss alle betrokken partijen samen. Makelaars, pandeigenaren, de gemeente en Ossenaren met een cultureel, kunstzinnig of maatschappelijk initiatief, zorgen samen voor een bruisend centrum.

Heb je een vernieuwend, kunstzinnig of maatschappelijk initiatief? En wil je meewerken aan het versterken van de Osse binnenstad? Neem dan contact op met Marscha van de Poppel: m.van.de.poppel@oss.nl.