Over VOLOP Oss

Als Ossenaar, bewoner van het centrum en werkend voor de gemeente Oss, hoefde Marscha van de Poppel niet lang na te denken toen zij de kans kreeg om projectleider te worden van VOLOP Oss.

Marscha van de Poppel“Onze stad heeft veel te bieden maar op sommige plekken kan en moet het beter. Minder leegstand en meer beleving is daarbij het uitgangspunt. Daarom is het geweldig om mensen de mogelijkheid te kunnen bieden om nieuwe ideeën en concepten uit te proberen. Een verloren ambacht, een minitheater of een kunstzinnig of cultureel concept, VOLOP Oss koppelt dat aan leegstaande panden, legt contact met de eigenaar en gaat in overleg voor een passend en schappelijk contract. Het geeft onze binnenstad meer eigenheid en afwisseling, verrast de bezoeker, en biedt bijzondere plekken om
elkaar te ontmoeten.“ 

Om dit voor elkaar te krijgen, brengt VOLOP Oss alle betrokken partijen samen. Makelaars, pandeigenaren, de gemeente en Ossenaren met een cultureel, kunstzinnig of maatschappelijk initiatief, zorgen samen voor een bruisend centrum. VOLOP Oss werkt hierbij nauw samen met centrummanager Jack van Lieshout en zijn project Mijn Droomwinkel.

Heb je een vernieuwend, kunstzinnig of maatschappelijk initiatief? En wil je meewerken aan het versterken van de Osse binnenstad? Neem dan contact op met Marscha van de Poppel: m.van.de.poppel@oss.nl.