Graffiti artist Bart de Ruijter 

een echt Oss initiatief dat inspireert! 

Bart de Ruijter komt uit Oss maar is ook ver buiten de gemeente Oss bekend als graffiti artist. En terecht! Bart is een echte kunstenaar en via VOLOP Oss krijgt hij nu de kans zich meer te laten zien in zijn eigen stad. Want Oss is trots op Bart en dat mag gezien worden!

Het grote casco pand aan de Kruisstraat 8 is een ideale plek voor Bart. In overleg met de eigenaar kreeg hij de vrije hand, en dat hebben we geweten.

Inmiddels is elke centimeter ervan toepasselijk beschilderd. Zo laat een sfeervolle zwartwit tekening zien hoe dezelfde straat eruit zag in de jaren ‘80, inclusief de schildering op de zijkant van wat toen modewinkel De Vet was. “Als kind kwam ik op mijn crossfietsje langs en stond daar naar te kijken. Nu ben je veel gewend qua graffiti, maar toen nam je alles wat je zag op als een spons.”

In het voorste deel van het pand is de shop waar hij Urban Art Supplies verkoopt van het merk Montana. Het achterste deel van het pand is open atelier en tevens workshop ruimte.

Kortom: loop er binnen, ontmoet Bart, ga ervaren hoe het is om een graffiti werk te maken, denk aan Bart voor kinderfeestjes of bedrijfsuitjes maar ook voor privé workshops. En bewonder alle prachtige muurschilderingen waar hij niet alleen de Osse geschiedenis laat herleven maar ook zijn gezin een podium geeft.

 

Deze invulling is mede mogelijk gemaakt door een prettige samenwerking met de eigenaar en Van der Krabben makelaardij uit Oss.

Adresgegevens

  • BME Graphics
  • Kruisstraat 8
  • 5341 HD OSS
  • Periode: maart ’20 – heden