Sociaal Café Jamal 

Jamal brengt ontmoetingsplek in De Galerij 

Jamal Katawazi is jaren geleden met zijn gezin in Oss komen wonen. Hij voelde zich hier meteen welkom en werd zo goed opgevangen dat hij nu graag iets wil terugdoen voor onze stad en voor de mensen. Prachtig toch!

Jamal vertelt “Ik doe dit vanuit mijn intrinsieke motivatie en dat is mensen een kans geven en iets terug doen voor de maatschappij. Ik draag dit concept niet alleen, naast de verschillende organisaties uit Oss waar ik mee samenwerk betrek ik ook mijn vrouw en kinderen erbij. “

Voor wie is nu jouw Sociaal Café Jamal bedoelt? Jamal vervolgt “Er zijn zoveel (Afghaanse) vrouwen die zich geïsoleerd voelen en die graag iets voor de maatschappij willen doen, maar daar de mogelijkheid niet toe hebben. Voor hen wil ik die mogelijkheid creëren en bieden en zo samen anderen helpen. Maar ook ouderen mensen of mensen met een beperking die zich eenzaam voelen. Zo wil ik bijvoorbeeld twee keer in de week mensen helpen die moeite hebben met het omgaan met hun smartphone. Zij kunnen binnenlopen en hulp krijgen onder het genot van een kopje koffie en een Afghaans hapje. Iedere dag een ander wereldgerecht op de kaart en iedere dag kunnen mensen hier elkaar ontmoeten!”

 Jamal gaat tevens themabijeenkomsten organiseren waarbij mensen eerst samen mee-eten en daarna deelnemen aan een presentatie waar ze over het thema informatie kunnen krijgen en dit gezamenlijk bespreken. Thema’s kunnen zijn: communicatie, diversiteit, verschillende thema’s over Oss, de effecten en verschillende aspecten (sociale, economische en gezondheid) van corona en de invloed op de toekomst. Jamal gaat regelmatig een gastspreker uitnodigen om dit thema te presenteren en met de mensen in gesprek te gaan.

Kortom Sociaal Café Jamal is een laagdrempelig nieuw concept waar iedereen welkom is! 

Veel dank aan de pandeigenaar beheermaatschappij de Reus voor deze mooie kans voor Jamal en voor iedereen in Oss.  

 

Sociaal Cafe Jamal