Leegte Dichten

Het project Leegte Dichten verbindt het verleden met het heden

Het project Leegte dichten is een initiatief van het schrijverscollectief Poëzie Podium Oss. In drie ronden, van elk zes gedichten, vestigen zij de aandacht op de leegstand van winkelpanden in het centrum van Oss.

Op dit moment hangen de posters van de eerste twee ronden in de etalages. Een uitgebreid nieuwsitem op DTV Nieuws Oss bracht deze gedichten op bijzondere wijze in beeld. Eerder hebben ook het Brabants Dagblad, De Sleutel en Weekblad De Regio aandacht besteed aan het project.

De eerste zes panden zijn aangeleverd door centrummanager Jack van Lieshout. De zes panden van ronde twee zijn te danken aan Van der Krabben makelaardij. Voor de derde ronde heeft VOLOP Oss, in samenwerking met RSP Makelaars en Cheizoo Makelaardij, de laatste zes etalages aangeleverd.

‘De gedichten zetten aan tot nadenken en geven een kijkje in het verleden. Je vraagt je direct af welke winkels zaten er eerder ook alweer in dit pand? Dit alles draagt bij aan de beleving van de bezoeker van het Osse centrum.’ vertelt de Osse auteur Rolf van der Leest.

De gedichten blijven hangen tot de leegstand van het betreffende pand is gedicht.

Mede mogelijk gemaakt door RSP makelaars en Cheizoo Makelaardij.